Traductor - translate

Passió per les plantes

Benvinguts al món del coneixement de les plantes silvestres i les seves propietats. A través del seu coneixement podem descobrir noves formes d'alimentació, de menjar bo i divers, de gaudir amb nous sabors, nous plats i nous ingredients. És una aventura diària, un pretext per sortir al camp, a veure que trobem i com ho cuinem. I el més important, quins beneficis ens aporta. Els que volgueu seguir el Blog, coneixereu què podem menjar cada mes i cada temporada... Som-hi doncs?

diumenge, 6 de setembre del 2015

Com aprofitar les Serves


Les Serves (Sorbus domestica) són fruites amb un alt poder nutritiu: contenen àcids i  glúcids en abundància, provitamina A i vitamina C, i una proporció de 7g.  de proteïnes per cada 100gr. de pes.

És una fruita que val la pena de  conèixer i aprofitar. El seu alt contingut en pectina fa que sigui molt apte per fer compotes, barrejada amb altres fruits del moment.

Avui hem  sortit de collita i hem trobat un bon grapat de Serves i de Pomes silvestres, que són molt més gustoses que les de compra. També hem collit un bon grapat de Phisalis i raïm  de la parra.

Aquí us deixo la meva recepta de Compota de Serves i Poma, que com podeu observar a la foto, el resultat és més semblant a un flam que una compota, i això és degut a que tant la Serva com la Poma tenen molta pectina.







COMPOTA DE SERVES I POMES SILVESTRES 

  • Serves madures 
  • Pomes silvestres
  • ambdues fruites a parts iguales
  • Sucre integral no refinat, la meitat del pes net de la fruita
  • llimona

Tallem les pomes a trossos, amb la pell inclosa, ja que no han estat tractades. Afegim les Serves més madures, a les quals prèviament els tallarem la punteta de la base. (Les Serves tenen dos petits pinyols que amb paciència es poden treure al tallar-les per la meitat, però si es deixen,  al menjar la compota quasi no es noten).

Posem tota la fruita en una olla amb una cullerada de ratlladura de llimona i el sucre, tapat i a foc molt lent, fins que el sucre es fongui. Remenarem sovint i ho tindrem una hora al foc, fins que estigui tot desfet.


Si cal ho acabem de trinxar amb la batedora al final de la cocció.
Ho posem en motllos i ho deixem refredar mínim 8 hores. Passat aquest temps, es pot desemmotllar i ja tenim la compota en forma de flam.

Si no voleu tenir tanta feina, podeu consumir les serves ben madures. Es pot saber el moment òptim de maduresa prement-les: veureu que és tova,  la pell es trenca i ja podeu xuclar la polpa. En la foto de l'esquerra  podeu distingir les Serves madures, de color marró, de les Serves  encara verdes, de colors més vius

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cursos de plantes silvestres

Arxiu del blog