Traductor - translate

Passió per les plantes

Benvinguts al món del coneixement de les plantes silvestres i les seves propietats. A través del seu coneixement podem descobrir noves formes d'alimentació, de menjar bo i divers, de gaudir amb nous sabors, nous plats i nous ingredients. És una aventura diària, un pretext per sortir al camp, a veure que trobem i com ho cuinem. I el més important, quins beneficis ens aporta. Els que volgueu seguir el Blog, coneixereu què podem menjar cada mes i cada temporada... Som-hi doncs?

dilluns, 20 de juny del 2011

Usos i propietats de l'espígol

L'espígol (Lavandula spica) és una planta relaxant,  digestiva i estimulant de l'activitat de l'organisme. Té un sabor fort i potent. A part de ser relaxant pels seus components químics, també ho és si fem aquesta recepta, ja que requereix arrancar les petites flors de l'"espiga" una per una, una activitat de molta paciència que també ens relaxa.
Flors d'espígol

Recepta de Galetes "Espigolades"


  • 100 grs de farina, 
  • 80 grs de sucre, 
  • 50 grs de mantega, 
  • dos ous, 
  • una tasseta de flors d'espígol

Procediment:
Barregem la mantega (que estigui tova) i el sucre, afegim els ous ben batuts, remenem, afegim la farina, remenem i remenem, fins que quedi una pasta ben cremosa, llavors hi tirem les flors i seguim remenant,  que quedi tot ben barrejat.

Haurem de tenir el forn engegat a 200º, ben calent.

Preparem  una safata amb un paper sulfuritzat i hi anem posant cullerades de la pasta resultant, escampades perquè no s'ajuntin unes amb les altres. Ho deixem coure al forn uns 8-10 minuts i ja està.
Són ideals per acompanyar el cafè o una infusió.

Hem publicat la recepta a: http://www.botanical-online.com/receta-galletas-lavanda.htm

2 comentaris:

  1. Hola Montserrat, he preparado un bizcocho de manzanas y lavanda que salió muy rico, está en la etiqueta de ¨tortas¨. Veo que usás sólo las flores, hay gente que agrega hojitas también.
    Muy ricas tus masitas,
    saludos,
    Myriam

    ResponElimina
  2. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

Cursos de plantes silvestres

Arxiu del blog