Traductor - translate

Passió per les plantes

Benvinguts al món del coneixement de les plantes silvestres i les seves propietats. A través del seu coneixement podem descobrir noves formes d'alimentació, de menjar bo i divers, de gaudir amb nous sabors, nous plats i nous ingredients. És una aventura diària, un pretext per sortir al camp, a veure que trobem i com ho cuinem. I el més important, quins beneficis ens aporta. Els que volgueu seguir el Blog, coneixereu què podem menjar cada mes i cada temporada... Som-hi doncs?

dimarts, 5 de juliol del 2011

El Fonoll, planta de l'estiu

Propietats del fonoll

Planta de fonoll
El Fonoll gairebé no necessita presentació, ja que se'l troba a tot arreu i en abundància, tant, que no se li dóna la importància que es mereix. El fonoll és una planta molt ufanosa, només veure-la ja denota que es tracta d'una planta que creix amb una gran potència, és alta amb fulles i brots que arranquen d'arran de terra i pot arribar a tenir més alçada  que una persona.

Se la considera més aviat una planta dins de la gamma de les aromàtiques, ja que el seu sabor és molt fort i penetrant, sobretot si es menja crua. Té més usos com a condiment que com a verdura, però tanmateix, si la coem, sigui bullida o en un estofat, deixa anar part de la seva fortor i és molt més suau.


 ☝Podeu consultar el post sobre el llibre que hem publicat:

EL FONOLL SILVESTRE I MARI

    
                                                               . . . . . . . . . 

Parts consumibles i aprofitables del fonoll:

Les arrels, però queden descartades. (Personalment, no acostumo a consumir cap planta salvatge per les seves arrels, ja que equival a matar-la i va en contra dels meus principis. Consumir plantes silvestres està  molt be sempre que poguem respectar el creixement de la planta).

Les fulles: les podem coure, bullides, com a verdura. Cisellades, per barrejar amb una vinagreta aromàtica d'herbes, amb una truita, una amanida de cigrons, una esqueixada, a l'amanida, ...

Les tiges: si les agafem quan són tendres o  prenem les del capdamunt de la planta, talladetes com si fossin  cebollí, decoren plats o s'escampen per l'amanida. (realment, passen per cebollí i ningú no ho nota)

Les flors: el capdamunt de les sumitats florides decoren i donen sabor a les amanides de llegum, sobretot, però també a les verdes, i al peix.

Les
llavors: un cop assecades les flors, en la mateixa umbel·la recollim els fruits minúsculs, aptes per guardar secs i per aromatitzar el peix, les imfusions d'hivern, ...  

Totes les parts del Fonoll es poden assecar i guardar en pots per condimentar plats diversos o per imfusins al llarg de l'any. De fet. una de les aplicacions de la planta és també la conserva d'olives. Hi ha qui hi posa els troncs, però també les flors o els fruits.

En els mesos de juny i juliol el Fonoll fa l'estirada, comença a treure flors i es fa notar enmig dels camps.

1 comentari:

Cursos de plantes silvestres

Arxiu del blog