Traductor - translate

Passió per les plantes

Benvinguts al món del coneixement de les plantes silvestres i les seves propietats. A través del seu coneixement podem descobrir noves formes d'alimentació, de menjar bo i divers, de gaudir amb nous sabors, nous plats i nous ingredients. És una aventura diària, un pretext per sortir al camp, a veure que trobem i com ho cuinem. I el més important, quins beneficis ens aporta. Els que volgueu seguir el Blog, coneixereu què podem menjar cada mes i cada temporada... Som-hi doncs?

diumenge, 27 de novembre del 2011

Fruits de novembre: les cireres de pastor



L'Arboç (Arbutus unedo), és un arbust molt comú de trobar pels boscos. I en aquests moments de l'any, ens regala els seus fruits: les cireres de pastor, ideals per picar quan anem a passejar pel bosc o per matar la gana quan anem a buscar bolets.
Cireres de pastor i mermelada 

La planta por arribar a tenir fins a dos metres o més d'alçada, generalment amb forma d'arbre petit, i molt ramificat, i fa unes flors en forma de  campanetes menudes i blanquinoses, que l'any sobre, es convertiran en fruits. És molt comú trobar un arboç que a la vegada tingui fruits madurs i flors. I és que la flor d'ara, serà la cirera de l'any vinent: 12 mesos de maduració¡¡¡

Quan l'arboç no té flor ni fruit, es pot confondre amb el llorer, perquè les seves fulles són quasi iguals, però  les de llorer són aromàtiques i les de l'arboç no.



Les cireres de pastor són comestibles quan són vermelles del tot i toves. Tenen una consistència farinosa i pastosa, i un granet minúscul que no es desfà a la boca, però són molt dolces. Les més madures arriben a tenir un 0,50% d'alcohol. Es per això que no s'aconsella abusar-ne. De fet, el seu nom llatí unedo significa "només una".

Són ideals per menjar amb compota, melmelada o per barrejar-les en la confecció de la massa d'un pastís.

Podeu trobar la recepta a l'apartat  el meu receptari silvestre     

2 comentaris:

  1. No pude entrar en el link de las recetas silvestres, pero al menos me la imagino, deliciosa! Saludos,
    Myriam

    ResponElimina
  2. Molt interessant.
    Desconeixia el receptari, sobre las cireres de pastor. Enguany n'he vist moltes.

    ResponElimina

Cursos de plantes silvestres

Arxiu del blog