Traductor - translate

Passió per les plantes

Benvinguts al món del coneixement de les plantes silvestres i les seves propietats. A través del seu coneixement podem descobrir noves formes d'alimentació, de menjar bo i divers, de gaudir amb nous sabors, nous plats i nous ingredients. És una aventura diària, un pretext per sortir al camp, a veure que trobem i com ho cuinem. I el més important, quins beneficis ens aporta. Els que volgueu seguir el Blog, coneixereu què podem menjar cada mes i cada temporada... Som-hi doncs?

dilluns, 20 de juny del 2011

L'espígol està al seu punt

L'espígol està en el seu punt. Ho corroboren les abelles i les papallones que no paren de tastar el seu nèctar. Però al final, de la preciosa mata que he trobat, la millor part me l' he quedada jo. I què n'he fet...? 


Doncs moltes coses bones:
- un litre d'infusió per tot el dia. Cal que l'espígol no romangui a l'aigua calenta més de dos minuts, ja que sinó amarganteja.

- Un flam aromatitzat amb espígol (seguint el mateix procediment que per la recepta del flam de saüc, detallada més avall).

-Unes galetes "espigolades", que amb la imfusió i el flam, formen un espectacular berenar/esmorzar de bosc.

-Bossetes d'espígol per perfumar l'armari, amb les sumitats sobrants de fer les galetes.

-I una tintura d'espígol, per fer fregues,  que  l'he feta amb alcool i flors i l'he posada, de moment, 40 dies a sol i serena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cursos de plantes silvestres

Arxiu del blog