Traductor - translate

Passió per les plantes

Benvinguts al món del coneixement de les plantes silvestres i les seves propietats. A través del seu coneixement podem descobrir noves formes d'alimentació, de menjar bo i divers, de gaudir amb nous sabors, nous plats i nous ingredients. És una aventura diària, un pretext per sortir al camp, a veure que trobem i com ho cuinem. I el més important, quins beneficis ens aporta. Els que volgueu seguir el Blog, coneixereu què podem menjar cada mes i cada temporada... Som-hi doncs?

Qui sóc

Gastronomia Salvatge  by  Montserrat Enrich


He nascut al bell Cor de Catalunya, Bages/Barcelona i estic  enamorada del poble  i de  l'entorn rural i natural que m'ha vist créixer i on he après els secrets més ben guardats de la natura.

Sóc llicenciada en Ciències de la Informació, i he fet carrera periodística a la Premsa Comarcal, i amb publicacions pròpies sobre història i costums d'àmbit local. D'aquí ve precisament  la meva afició pel consum tradicional de plantes silvestres. I fa 20 anys que em dedico a investigar, estudiar i practicar sobre aquesta disciplina.

Durant aquest temps, he ampliat coneixements de manera autodidacta, però també  en diverses estades a França i Suïssa amb  els etnobotànics F. Couplan i F. Marmy.
Pel que fa el món de l'alimentació, he fet  formació sobre Cuina Energètica, segons el mètode  de la Montse Bradford.

Actualment em dedico a fer cursos i tallers de reconeixement i collita de Plantes Silvestres Comestibles i a divulgar la Cuina Silvestre i la Gastronomia Salvatge.

Em podeu seguir en el Facebook:
plantes silvestres comestibles
o apuntar-vos als meus tallers a:
natura comestible 
o contactar amb mi a través de   naturacomestible@gmail.com


Tinc dos llibres publicats, relatius als fruits i plantes que ens brinda la naturalesa:

  • La Cuina de la Llenega (2002)
  • Herbes a la Carta (Cossetània, 2014)

Des de que vaig descobrir que les plantes salvatges comestibles són elements nutritius que enriqueixen la nostra alimentació i cuiden la nostra salut, per mi, collir-les, cuinar-les i consumir-les és tota una aventura, i voldria compartir-la amb tothom qui tingui un mínim d'interès per aquesta faceta tan desconeguda de la nostra alimentació i tan relacionada amb la vida i el respecte a la naturalesa.
3 comentaris:

Cursos de plantes silvestres