Traductor - translate

Passió per les plantes

Benvinguts al món del coneixement de les plantes silvestres i les seves propietats. A través del seu coneixement podem descobrir noves formes d'alimentació, de menjar bo i divers, de gaudir amb nous sabors, nous plats i nous ingredients. És una aventura diària, un pretext per sortir al camp, a veure que trobem i com ho cuinem. I el més important, quins beneficis ens aporta. Els que volgueu seguir el Blog, coneixereu què podem menjar cada mes i cada temporada... Som-hi doncs?

Qui sóc

Gastronomia Salvatge  by  Montserrat Enrich


He nascut al bell Cor de Catalunya, al Bages, al peu de Montserrat, i estic  enamorada del poble  i de l'entorn rural i natural que m'ha vist créixer i on he après els secrets més ben guardats de la natura.

Sóc llicenciada en Ciències de la Informació, i he fet carrera periodística a la Premsa Comarcal, i amb publicacions pròpies sobre història i costums d'àmbit local. D'aquí ve precisament  la meva afició pel consum tradicional de plantes silvestres.
També sóc diplomada de Fitoteràpia i Herboristeria per l'Escola del Gremi d'Herbolaris i Dietètica de Catalunya.
Fa més de 25 anys que em dedico a investigar i estudiar les plantes i els seus usos i aplicacions a la gastronomia.  Primer, de manera autodidacta, després també fent diverses estades a França i Suïssa amb els etnobotànics F. Couplan i F. Marmy.

Pel que fa el món de l'alimentació, he fet  formació sobre Cuina Energètica, segons el mètode  de la Montse Bradford.
També tinc publicats sis llibres, relatius als fruits i plantes que la natura ens regala, els cinc últims en co-autoria amb l'Elisenda Carballido:
 • La Cuina de la Llenega (2002)
 • Herbes a la Carta (Cossetània, 2014)
 • La  Farigola (Farell Editors, 2019)
 • Les Ortigues (Farell Editors, 2020)
 • El Romaní (2021)
 • El fonoll silvestre i marí (2022)
Actualment em dedico a fer cursos, demostracions, conferències i tallers de reconeixement i collita de Plantes Silvestres Comestibles i a divulgar la Cuina Silvestre i la Gastronomia Salvatge en alguns esdeveniments i festes d'aquesta índole, que tenen lloc arreu de la nostra geografia.

Em podeu seguir en el Facebook:

o apuntar-vos als meus tallers a:

o contactar amb mi a través de:
   naturacomestible@gmail.com


"Des de que vaig descobrir que les plantes salvatges comestibles són elements nutritius que enriqueixen la nostra alimentació i cuiden la nostra salut, per mi, collir-les, cuinar-les i consumir-les és tota una aventura, i voldria compartir-la amb tothom qui tingui un mínim d'interès per aquesta faceta tan desconeguda de la nostra alimentació i tan relacionada amb la vida i el respecte a la naturalesa."


13 comentaris:

 1. Aquest blog m'agrada molt i a més és útil!
  Simona

  ResponElimina
 2. M'encanta aquest blog, felicitats per l'iniciativa!

  ResponElimina
 3. Molt interesant i instructiu. I molt util donat que s'an perdut quasi tota la informacio sobre plantes dels nostres antecessors. Gracies per recuperar-lo. A mes ara es una manera molt innovadora i creativa per cuinar coses diferents. Moltes gracies .Merçe Saiz

  ResponElimina
 4. Muchas gracias por compartir tus conocimientos y experiencias!!!! En hora buena por el blog

  ResponElimina
 5. Muchas gracias por compartir tus conocimientos y experiencias!!!! En hora buena por el blog

  ResponElimina
 6. Muy ricas las galletas de Romero y limon gracias por compartir tus conocimientos y experiencias.María.

  ResponElimina
 7. Fa 20 minuts que he descobert un blog currat currat ...molt educatiu i complert!!

  ResponElimina
 8. Gràcies. S'ha d'intentar sempre fe les coses el millor possible. m'alegra que el trobeu útil, és el que pretenc.

  ResponElimina

Cursos de plantes silvestres

Arxiu del blog