Traductor - translate

Passió per les plantes

Benvinguts al món del coneixement de les plantes silvestres i les seves propietats. A través del seu coneixement podem descobrir noves formes d'alimentació, de menjar bo i divers, de gaudir amb nous sabors, nous plats i nous ingredients. És una aventura diària, un pretext per sortir al camp, a veure que trobem i com ho cuinem. I el més important, quins beneficis ens aporta. Els que volgueu seguir el Blog, coneixereu què podem menjar cada mes i cada temporada... Som-hi doncs?

dimecres, 13 de desembre del 2017

Amanides verdes d'hivernNo som hivern encara, però les baixes  temperatures ja ens hi porten. Algunes plantes valentes, no s'espanten i aguanten be les glaçades, busquen créixer en racons amagats, marges ben arrecerats, arraconats i parets ben protegides del vent. 

Si parem atenció quan sortim a passejar, podem trobar en aquests moments la Dent de Lleó (Taraxacum officinale) en un estat molt tendre. La Picagallina  (Stellaria media), que comença a créixer perquè el que li agrada de debò, és precisament el fred intens i la tindrem aquí per collir-la i menjar-l durant tot l'hivern.
I finalment, encara és possible collir alguns Colitxos  (Silene vulgaris) que la tardor ens ha regalat. Tres plantes molt nutritives, de fulla verda,  per construir una amanida barrejada amb alvocat, decorada amb codonyat casolà,  sembrada de sesam i chia, i perfumada amb una pluja d'herbes seques en pols (farigola, romaní, sajolida...).
L'hivern ens brinda moltes oportunitats silvestres per alimentar-nos de manera sana.

Colitxos
Stellaria mediaDent de Lleó

1 comentari:

Cursos de plantes silvestres

Arxiu del blog