Traductor - translate

Passió per les plantes

Benvinguts al món del coneixement de les plantes silvestres i les seves propietats. A través del seu coneixement podem descobrir noves formes d'alimentació, de menjar bo i divers, de gaudir amb nous sabors, nous plats i nous ingredients. És una aventura diària, un pretext per sortir al camp, a veure que trobem i com ho cuinem. I el més important, quins beneficis ens aporta. Els que volgueu seguir el Blog, coneixereu què podem menjar cada mes i cada temporada... Som-hi doncs?

dissabte, 29 d’octubre del 2022

Tots Sants, panellets i castanyes

Som a punt de celebrar la castanyada, una fita anual que propicia reunir-se amb la familia i els amics, i que ve marcada pel consum obligat de determinats aliments, la majoria d'ells, d'origen silvestre, com ara les castanyes i els pinyons,  que s'acompanyen dels productes de temporada, com la carbassa i els boniatos. 

Tots aquests productes tenen un denominador comú: la dolçor. I per completar el tast, se solen  acompanyar amb una bona Ratafia, un licor dolç i també elaborat amb herbes silvestres.


La nostra recepta: 

Panellets de fonoll silvestre


Portem dos anys treballant amb el fonoll per poder publicar el nostre quart llibre amb Farell editors.. 

El fonoll és tan bo i tan versàtil per elaborar postres, que enguany l'hem posat als panellets i estem orgulloses del resultat. Aquí us passem la recepta. Són molt fàcils de fer.

Estan elaborats amb la grana de fonoll, que en aquest moment està al punt per ser collida i usada. La llavor del fonoll aporta molta dolçor a qualsevol preparat. Per això, si el posem als panellets, ens permet utilitzar menys sucre, o fins i tot obviar-lo. Així obtenim uns panellets molt saborosos i més sans.

Ingredients per a uns 12-14 panellets:

  • 100 g. d'ametlla molta
  • 10 g. de llavors seques de fonoll 
  • 30 g. de sucre llustre
  • 50 g. de boniato cuit al forn
  • 1 ou
  • una cullerada de ratafia (opcional)

Elaboració:

  • Triturem les llavors de fonoll amb un molinet de café o estri similar, que quedin fetes pols.
  • Separem la clara del rovell i la batem a punt de neu. El rovell el guardarem per pintar els panellets.
  • Posem l'ametlla, el sucre, el boniato i el fonoll en un bol i ho barregem molt be amb la forquilla. Quan estigui ben mesclat, afegim la clara d'ou i ho barregem de nou.  Deixem reposar aquesta massa a la nevera uns 30 minuts.
  • Després fem les boletes, les pintem amb ou  i les posem en una safata per anar al forn. Hi escamparem unes quantes llavors senceres pel damunt. 
  • Deixem que es cogui uns 10-15 minuts, a 200º.
  • Si voleu accentuar la dolçor, podeu afegir una cullerada de ratafia a la massa.

Decoració:

La grana de fonoll per damunt i/o floretes seques del mateix fonoll li accentuen el sabor. L'heu de posar després de pintar el panellet amb el rovell.

Són uns panellets amb un sabor original, gens convencional i molt perfumats¡¡¡

😀Bona castanyada !!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cursos de plantes silvestres

Arxiu del blog