Traductor - translate

Passió per les plantes

Benvinguts al món del coneixement de les plantes silvestres i les seves propietats. A través del seu coneixement podem descobrir noves formes d'alimentació, de menjar bo i divers, de gaudir amb nous sabors, nous plats i nous ingredients. És una aventura diària, un pretext per sortir al camp, a veure que trobem i com ho cuinem. I el més important, quins beneficis ens aporta. Els que volgueu seguir el Blog, coneixereu què podem menjar cada mes i cada temporada... Som-hi doncs?

dimarts, 4 d’octubre del 2022

Llavor de fonoll, càpsules de dolçor

Si ens fixem en els fonolls veiem que la floració ja va de baixa i les umbel·les existents estan ja granades. Ja falta poc perquè madurin. Tot i que en segons quines latituds, els fruits ja són madurs i a punt de ser collits.

Grana de fonoll assecada
La grana o fruits del fonoll (Foeniculum vulgare) és un dels ingredients que no pot faltar a la cuina. El seu intens sabor ens endolceix qualsevol preparat, sigui un pa de pessic, un flam, una confitura o una beguda.

Quan es cullen?

Ara a l'octubre és el moment de collir els fruits del fonoll, assecar-los a l'ombra i guardar-los en un pot de vidre. Quan els voldrem fer servir només ens caldrà passar-los pel molinet o picar-los amb el morter i permetre  que  el seu sabor aromatitzi i endolceixi  les nostres receptes.


Com fer servir la llavor de fonoll?

En el nostre proper llibre EL FONOLL, SILVESTRE I MARÍ,  publiquem nombroses receptes per aprofitar aquesta petita joia culinària, tan desconeguda i tan gustosa.    



Umbel·les de fonoll amb les flors ja fecundades i en procés de maduració


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cursos de plantes silvestres

Arxiu del blog