Traductor - translate

Passió per les plantes

Benvinguts al món del coneixement de les plantes silvestres i les seves propietats. A través del seu coneixement podem descobrir noves formes d'alimentació, de menjar bo i divers, de gaudir amb nous sabors, nous plats i nous ingredients. És una aventura diària, un pretext per sortir al camp, a veure que trobem i com ho cuinem. I el més important, quins beneficis ens aporta. Els que volgueu seguir el Blog, coneixereu què podem menjar cada mes i cada temporada... Som-hi doncs?

dijous, 25 de febrer del 2016

1ª Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

Voleu tastar les Plantes Silvestres Comestibles? Voleu conèixer les seves aplicacions i descobrir els seus sabors? Ara en teniu l'oportunitat.

Us convido a assistir a la 1ª Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, que tindrà lloc a Igualada el proper dissabte 12 de març.

En aquesta Jornada tindreu l'oportunitat  única de tastar diferents productes elaborats amb espècies silvestres (infusions, amanides, cuina silvestre, condiments i begudes); de participar en Xerrades i Tallers per descobrir quines característiques tenen aquestes espècies i què podem fer amb elles; d'assistir a Trobades i Taules rodones per parlar sobre el passat i el present dels usos tradicionals de la vegetació i intercanviar experiències;  de degustar un Dinar elaborat amb plantes silvestres; i de passejar per la Fira de Productes Silvestres on descobrireu i podreu comprar productes alimentaris fets amb plantes silvestres a Catalunya.

Cartell de les jornades


La Jornada vol donar veu als coneixements tradicionals de la vegetació, transmesos de generació en generació durant segles, i que ara estan en greu perill de desaparició; i ho fa demostrant que aquests coneixements, degudament adaptats al context actual, són els fonaments a partir dels quals innovar i transformar el model agroalimentari actual.

En el coneixement tradicional  hi  podem trobar les bases per avançar vers una agricultura més sostenible, una alimentació de qualitat, i un entorn rural dinàmic que contribueixi a la preservació dels valors naturals  i culturals de l'entorn.

  • Jornada  organitzada pel Col.lectiu Eixarcolant-Universitat de Barcelona. Vegeu el programa d'actes.
  • Totes les activitats (excepte el dinar) són gratuïtes.
  • Per participar en els Tasts i el DINAR, cal inscripció  prèvia, a través del formulari que trobareu a:    www.eixarcolant.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cursos de plantes silvestres

Arxiu del blog