Traductor - translate

Passió per les plantes

Benvinguts al món del coneixement de les plantes silvestres i les seves propietats. A través del seu coneixement podem descobrir noves formes d'alimentació, de menjar bo i divers, de gaudir amb nous sabors, nous plats i nous ingredients. És una aventura diària, un pretext per sortir al camp, a veure que trobem i com ho cuinem. I el més important, quins beneficis ens aporta. Els que volgueu seguir el Blog, coneixereu què podem menjar cada mes i cada temporada... Som-hi doncs?

diumenge, 8 de març del 2015

La Minúscula Cardàmina

Parlem avui de la Cardàmina (Cardamina hirsuta), una planta de la família de les Brassicàcies (la mateixa família  de la col), que creix en forma de roseta, generalment molt arran de terra, formant una bonica forma circular, en ocasions quasi perfecta, amb les seves fulles esteses cap enfora i amb un eix central molt pronunciat. Floreix a partir d'ara, i les seves flors blanques són minúscules.

La Cardamina suporta molt be el fred hivernal

la planta és petitona, no més grossa que la mà

On trobar la Cardàmina - Hàbitat


 És una planta tan petitona com deliciosa, que en la seva fase adulta ens cap a la palma de la ma. És molt abundant en marges, escletxes de parets, al mig de les feixes llaurades, però al ser tan petita, no li parem atenció i costa de veure perquè està barrejada enmig de plantes més vistoses i voluminoses. Li agraden, això si, els llocs una mica ombrívols i millor si tenen un punt d'humitat. Però també és una planta que la trobem a vegades enmig del jardí i en alguna torreta. Doncs no l'arrenqueu, poseu-la a l'amanida¡¡.


Quin gust té la planta?

Trobareu que té un lleuger gust com de mostassa i un suau punt de picant, però precisament per això, li dóna un molt bon gust a les amanides d'herbes. 
Ens recorda molt als créixens, que són també de la mateixa família. Des de l'òptica nutricional,  ens  aportarà molta vitamina C, clorofil·la i betacarotens, tots ells antioxidants. Ens la podem menjar tota, tan les fulles com les flors.

Ara ja la podem trobar arreu, i en podrem gaudir ben be fins a finals de primavera. La seva forma sempre arrodonida fa que ens sigui fàcil de localitzar-la, si ens hi fixem be. Aprofiteu-la¡
(Nota: la mida, tal com la veieu a la foto, és la seva mida real¡¡)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cursos de plantes silvestres

Arxiu del blog