Traductor - translate

Passió per les plantes

Benvinguts al món del coneixement de les plantes silvestres i les seves propietats. A través del seu coneixement podem descobrir noves formes d'alimentació, de menjar bo i divers, de gaudir amb nous sabors, nous plats i nous ingredients. És una aventura diària, un pretext per sortir al camp, a veure que trobem i com ho cuinem. I el més important, quins beneficis ens aporta. Els que volgueu seguir el Blog, coneixereu què podem menjar cada mes i cada temporada... Som-hi doncs?

divendres, 13 de maig del 2011

El Saüc

El Saüc o Sauquer (Sambucus nigra) és un arbre que sol créixer aprop de les cases o en llocs frescos i frondosos. El veiem sovint al costat de les velles masies i a les vores de rieres. 

L'escorça i les fulles no són comestibles, sinó que tenen cert grau de toxicitat, però les flors són delicioses.
Flor de saüc
 El seu sabor és intens, amb molta personalitat i acaba per agradar. Es una de les flors més delicioses que hi ha, la llàstima és que són molt efímeres. Cal collir-les en el moment de la floració, que dura aproximadament una setmana. Durant el mes de maig és quan trobem més saüquers florits, ara és doncs quan cal aprofitar-ne les flors, només duren uns dies.
  • Podem menjar les flors arrebossades com si fossin bunyols, amb un polsim de canyella per damunt.
  • Podem usar-les també per infusionar la llet i fer-ne un flam a l'aroma de saüc.
  • Les podem barrejar amb poma, per infusinar la compota i fer una gelea de saüc... 
    A la foto, pastís de poma i gelea de flor de saüc          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cursos de plantes silvestres

Arxiu del blog