Traductor - translate

Passió per les plantes

Benvinguts al món del coneixement de les plantes silvestres i les seves propietats. A través del seu coneixement podem descobrir noves formes d'alimentació, de menjar bo i divers, de gaudir amb nous sabors, nous plats i nous ingredients. És una aventura diària, un pretext per sortir al camp, a veure que trobem i com ho cuinem. I el més important, quins beneficis ens aporta. Els que volgueu seguir el Blog, coneixereu què podem menjar cada mes i cada temporada... Som-hi doncs?

divendres, 8 d’abril del 2011

Gelea d'or (recepta amb dent de lleó)


Ara és un bon moment per collir les flors de la Dent de Lleó, anomenada també pixallits. La planta està en el punt fort de la seva floració primaveral. El groc de les flors dóna llum, vitalitat i alegria: Si les ingerim, d'alguna manera estem integrant aquesta llum, vitalitat i alegria al nostre organisme, al nostre estat d'ànim.


Netejant les flors de dent de lleó per cuinar-les



Com fer-ho? vet aquí la recepta: una deliciosa gelea de flors de pixallits i taronja:

Ingredients:
  • 300 flors de pixallits
  • dues taronges
  • una llimona
  • 100 gr.  de sucre no refinat bio
  • una cullerada sopera d'agar-agar



Procediment:
Tallem les taronges a daus menuts, amb pell i tot. Fem el mateix amb la llimona. Ho posem en una olla, juntament amb les flors i ho cobrim d'aigua (uns 3/4 de litre). Es deixa bullir uns 40', ho passem pel passapurés i posteriorment, pel xino, prement be, perquè la barreja deixi anar tot el suc. Finalment, es torna el suc resultant  a la olla, amb el sucre i es deixa bullir uns 10', amb l'agar-agar, per espessir-ho.

Queda una gelea de color daurat, fluïda, ...
S'aboca en recipients per guardar, o per adornar un flam, un pastís, o senzillament, per menjar amb torradetes. És realment deliciós!!


Gelea de dent de lleó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cursos de plantes silvestres

Arxiu del blog