Traductor - translate

Passió per les plantes

Benvinguts al món del coneixement de les plantes silvestres i les seves propietats. A través del seu coneixement podem descobrir noves formes d'alimentació, de menjar bo i divers, de gaudir amb nous sabors, nous plats i nous ingredients. És una aventura diària, un pretext per sortir al camp, a veure que trobem i com ho cuinem. I el més important, quins beneficis ens aporta. Els que volgueu seguir el Blog, coneixereu què podem menjar cada mes i cada temporada... Som-hi doncs?

dijous, 24 de març del 2011

Flors i violes

Flors i violes


Podríem començar per aqui, per les flors, i ara que és el temps, per les violes, més concretament.
A qui no li agrada un ram de flors magnífic en el centre de la taula, o un jardí ple de flors de tots colors, o una planta florida en el racó del saló, ...? 

I per què no anar més lluny atrevir-se amb  unes flors al plat, decorant els postres, damunt d'un pastís, barrejades amb una amanida o una crema...? Tot és qüestió d'imaginació, de provar, i d'engrescar-s'hi.

Menjar flors pot ser el principi d'un canvi d'hàbits en l'alimentació.

D'entrada incorporem color als nostres plats. Comsumim més varietats de nutrients. Obtenim presentacions originals i vistoses. I el nostre paladar coneix gustos i sabors nous.
Planta de violer  abans de florir

Acostumar-se al consum de flors és un primer pas per la gran aventura gastronòmica salvatge
No és gens difícil de començar, perquè com diria la meva mare, (que ja en menjava),  és una cosa bona i no té cap complicació, tot plegat, ... això són flors i violes...¡¡  Quina expressió més bonica per designar les coses agradables i senzilles. Menjar flors, és la cosa més agradable i senzilla que podem fer.

En aquest Blog que enceto avui, coincidint amb l'entrada de la Primavera, parlaré molt i molt de menjar flors, plantes silvestres i fruits de la terra.

I vull dedicar-lo a la meva mare, que va ser qui em va ensenyar a identificar cada planteta que veia. Gràcies mama. Això és per tu¡. amb motiu del teu Sant i del teu aniveresari. Març de 2011.

1 comentari:

Cursos de plantes silvestres

Arxiu del blog