Traductor - translate

Passió per les plantes

Benvinguts al món del coneixement de les plantes silvestres i les seves propietats. A través del seu coneixement podem descobrir noves formes d'alimentació, de menjar bo i divers, de gaudir amb nous sabors, nous plats i nous ingredients. És una aventura diària, un pretext per sortir al camp, a veure que trobem i com ho cuinem. I el més important, quins beneficis ens aporta. Els que volgueu seguir el Blog, coneixereu què podem menjar cada mes i cada temporada... Som-hi doncs?

dilluns, 22 de maig del 2017

El Saüc: Protagonista del Mercat de les Espècies

El proper dissabte dia 10 de juny teniu l'ocasió única de fer una immersió etnobotànica i gastronòmica en el món del Saüc
La 7a. edició del Mercat de les Espècies d'Argençola  a l´Anoia, us brinda aquesta  oportunitat irrepetible. No us la podeu perdre. Nosaltres hi serem ¡¡

Tindreu tota una jornada per submergir-vos en els gustos, perfums, històries, enigmes, propietats i aliments basats en el Saüc, com a planta protagonista de la Fira. Apart però, trobareu també moltes altres activitats, xerrades, caminades, tastets, parades ... Tot relacionat amb l'aprofitament de les plantes en general i els productes de la terra. 

El Saüc és una de les plantes més utilitzades al llarg de tots els temps. Sigui com a planta medicinal, com a arbre màgic, sigui  per la seva vinculació a nombroses tradicions i cultes, i també com a planta comestible, i això, a pesar de que el saüc presenta també certs elements de toxicitat.

El Saüc -com moltes plantes- ens ensenya i ens dóna lliçons. Ho té tot, les qualitats  positives i els aspectes negatius,  com la vida mateixa, i per tant, dedicar un dia a conèixer-lo també té el seu punt de filosòfic. Ve a ser com una metàfora de l'existència: allò que es bo, amb mesura i coneixement, pot ser dolent amb excés o ignorància. Això es el Saüc, un arbust amb aparença d'arbre que mira el cel quan floreix i aboca el fruit generosament a la terra quan està madur; que t'obliga a conèixer-lo per saber de què pots disposar o no, i en quin moment. Un perfum que t'atrapa, però que no el pots guardar perquè és efímer (ep¡ a no ser que en feu un xampanyet..¡¡  i si veniu us ensenyaran com es fa...)

De debò que val la pena venir,  per veure, conèixer  i degustar el que dóna de si el Saüc. Per alguna cosa és la planta medicinal més documentada des de l'antiguetat fins els nostres dies. Aprendreu moltes coses i acabareu incorporant el Saüc a la vostra cuina o farmaciola. 

Entreu a veure la  programació d'activitats  del Mercat de les Espècies, perquè en algunes d'elles cal inscripció prèvia

No hi falteu ¡¡



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cursos de plantes silvestres

Arxiu del blog