Traductor - translate

Passió per les plantes

Benvinguts al món del coneixement de les plantes silvestres i les seves propietats. A través del seu coneixement podem descobrir noves formes d'alimentació, de menjar bo i divers, de gaudir amb nous sabors, nous plats i nous ingredients. És una aventura diària, un pretext per sortir al camp, a veure que trobem i com ho cuinem. I el més important, quins beneficis ens aporta. Els que volgueu seguir el Blog, coneixereu què podem menjar cada mes i cada temporada... Som-hi doncs?

dijous, 25 de setembre del 2014

Herbes a la Carta

Aquest és el títol del meu nou llibre, escrit amb la col·laboració d´Elisenda Carballido, experta en Nutrició i Dietètica, i que el podreu trobar a partir del 13 d'octubre a totes les llibreries.
HERBES A LA CARTA (Cossetània Edicions) és un llibre per endinsar-nos en el coneixement de les plantes silvestres comestibles: Ens mostra on trobar-les, com les podem reconèixer, com collir-es, com preparar-les per fer-les apetitoses i sobretot, les seves propietats nutritives.
L'objectiu d'aquesta obra és proporcionar la informació bàsica per començar a endinsar-nos en aquest fascinant món de les  plantes  silvestres que ens brinda la Natura, per tal d'obtenir-ne els millors aliments i saber optimitzar-los en els fogons.

El llibre HERBES A LA CARTA s'endinsa també en la història de la nostra  cuina, per mostrar-nos com i de quina manera el consum de plantes silvestres ha format part de la nostra cultura culinària i gastronòmica. Per tant, vist des d'aquesta òptica, el que fa és tornar-nos, en certa manera, als nostres orígens, ja que el consum de plantes silvestres comestibles és tan antic com la mateixa humanitat.

HERBES A LA CARTA ens presenta les plantes sota el seu vessant de comestibilitat, per sortir dels tòpics de que les herbes només són remeieres, medicinals o aromàtiques. La riquesa gastronòmica de les plantes va molt més enllà, en el món de les herbes trobem tots els gustos (dolç, àcid, amarg, o salat) totes les textures, tots els colors, totes les vitamines i minerals que necessitem. Aquí es presenten les  herbes com a plat únic, com acompanyament, com a protagonistes dels menús diaris. Herbes comestibles,  dignes de figurar en les cartes dels millors restaurants, com ja està passant, però d'una manera encara molt tímida... 

En HERBES A LA CARTA es descriuen les plantes silvestres comestibles més habituals de la nostra extensa flora i geografia, aquelles que ens trobem al jardí, a l'hort o al camp. Concretament són 25 plantes (les més conegudes), amb la descripció, els usos i fotografies, així com 93 maneres diferents d'utilitzar-les, bàsicament receptes per poder-les cuinar i gaudir dels seus sabors, les seves textures i propietats nutritives. 
No hem d'oblidar que la principal virtut del consum de plantes silvestres comestibles és l'energia que ens aporten per  l'aprofitament dels seus elements nutritius, que en les plantes silvestres es troben en una major proporció de concentració que en les plantes de conreu.
Amb aquesta obra a la butxaca  podreu anar cada setmana al camp, a collir una planta diferent (o més) i poder-la incorporar a la vostra dieta habitual.
HERBES A LA CARTA: Us convido a gaudir d'aquesta obra, espero que us agradi i sobretot, que us sigui útil i profitosa... 

Moltes gràcies
"HERBES A LA CARTA" A LA RÀDIO

El Programa de RAC1 "Tot és possible" es fa ressó del llibre que acaba d'aparèixer. Escolteu-lo¡¡¡: https://soundcloud.com/cosset-nia-edicions/herbes-a-la-carta-i-tocats-del-bolet-al-tot-es-possible-de-rac1

El pots adquirir a les llibreries o a botigues online

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cursos de plantes silvestres

Arxiu del blog