Traductor - translate

Passió per les plantes

Benvinguts al món del coneixement de les plantes silvestres i les seves propietats. A través del seu coneixement podem descobrir noves formes d'alimentació, de menjar bo i divers, de gaudir amb nous sabors, nous plats i nous ingredients. És una aventura diària, un pretext per sortir al camp, a veure que trobem i com ho cuinem. I el més important, quins beneficis ens aporta. Els que volgueu seguir el Blog, coneixereu què podem menjar cada mes i cada temporada... Som-hi doncs?

dimecres, 16 d’abril del 2014

Aprendre a llegir les plantes

La calèndula té grans propietats per la pell. Quan es recull
és quan està oberta mirant el sol, perquè és aleshores
quan tots els flavonoids (substàncies
que ens beneficien a la pell) estan presents en la flor,
per protegir-la dels rajos solars.
La Natura ens dóna el que necesitem en el precís moment que cal. Només cal saber llegir-la i actuar en conseqüència, saber veure quines plantes i fruits silvestres podem collir ara i aprofitar-los per afavorir les defenses del nostre organisme en base a la nostra nutrició.


En aquests moments previs a l'entrada de l'hivern, és quan cal estar més previnguts de cara a no encostipar-nos. En aquests casos la medicina clàssica recomana bones dosis de vitamina C. Doncs be, si fem una ullada als fruits de tardor veurem que en aquesta estació `podem trobar els més rics en vitamina C, com ara els fruits de la gavarrera, que són els que en tenen una més alta concentració.

x

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cursos de plantes silvestres

Arxiu del blog