Traductor - translate

Passió per les plantes

Benvinguts al món del coneixement de les plantes silvestres i les seves propietats. A través del seu coneixement podem descobrir noves formes d'alimentació, de menjar bo i divers, de gaudir amb nous sabors, nous plats i nous ingredients. És una aventura diària, un pretext per sortir al camp, a veure que trobem i com ho cuinem. I el més important, quins beneficis ens aporta. Els que volgueu seguir el Blog, coneixereu què podem menjar cada mes i cada temporada... Som-hi doncs?

dijous, 7 de juliol del 2011

Plantes de Km. 0

Aliments de kilòmetre 0

Fotografia de poncelles de dent de lleó en vinagre,
com si fossin tàperes (alcaparras).
El meu aperitiu de kilòmetre 0.
Consumir hortalisses de collita pròpia, comprar aliments de producció local i, en definitiva, alimentar-nos amb tot allò que es cull aprop nostre i que pot arribar amb rapidesa al mercat i a les nostres llars, és l'objectiu que es persegueix amb la cultura de l'anomenat "km 0". 

Darrera hi ha tota una filosofia basada en consumir productes sans, si poden ser ecològics millor, que no hagin  perdut el gust i les propietats a causa d'hores de transport ni de l'estada en càmeres frigorífiques, ... Productes que arribin a la nostra cuina sense haver malgastat hores de vol o litres de benzina per poder-hi ser.


Consum local i responsable 

En definitiva, la doctrina del KM 0, recull idees com:

  • l'estalvi (de carburant en el transport, d'envasos, de costos, ja que la proximitat abarateix...),
  • l'ecologia (productes sans, frescos, acabats de collir i madurats a la planta o l'arbre,...)
  • l'economia sostenible (el seu consum afavoreix els productors locals i els pagesos i ajuda a mantenir aquesta estructura de conreu, de propietat i d'explotació familiar).
  • la salut (menjar el més sa, repercutirà a favor del nostre cos i els nostres sentits)
... I tot plegat es tradueix en un canvi de vida, d'hàbits per poder millorar la nostra relació amb la terra, l'entorn i la salut corporal i espiritual.

Quin paper hi  juguen les plantes silvestres comestibles?

Donades les seves característiques  podem afirmar que les plantes silvestres són els Aliments de KM 0  més a l'abast. És més, són aliments de KM 0 i de Cost 0. Quan parlem d'alimentació amb verdures, no cal pensar sempre un un  hort, sinó que podem pensar també en un camp, per exemple, o en una ribera, un prat, un bosc...

Després d'una passejada relaxant, durant la qual podem collir tot tipus d'herbes comestibles, passem a la cuina, les preparem i ens les mengem tranquilament, gaudint dels seus gustos, dels seus nous sabors que fins ara ens eren desconeguts... El nostre cos aprofitarà al màxim la seva alta qualitat i quantitat de nutrients,  i al final, ens sentirem millor. D'això se'n pot dir  Slow Food.

1 comentari:

  1. Hola! Montserrat.
    Trobo el teu bloc molt ineteressant, he publicat en el meu bloc http://unjardipermenjarsel.blogspot.com, el teu apunt km.0. També et posaré un enllaç, si no vols m'ho fas saber. teresa.

    ResponElimina

Cursos de plantes silvestres

Arxiu del blog