Traductor - translate

Passió per les plantes

Benvinguts al món del coneixement de les plantes silvestres i les seves propietats. A través del seu coneixement podem descobrir noves formes d'alimentació, de menjar bo i divers, de gaudir amb nous sabors, nous plats i nous ingredients. És una aventura diària, un pretext per sortir al camp, a veure que trobem i com ho cuinem. I el més important, quins beneficis ens aporta. Els que volgueu seguir el Blog, coneixereu què podem menjar cada mes i cada temporada... Som-hi doncs?

diumenge, 15 de maig del 2011

Recepta de Flam de Saüc

Donat que le flors de Saüc duren poc, és qüestió d'aprofitar-les el màxim durant aquest mes per gaudir-ne.
Un dels plats que podem preparar és el Flam de Saüc:

Ingredients:
  • Un litre de llet de soja
  • 250 gr. de sucre no refinat bio
  • un plat ben ple de flors de saüc
  • una cullerada sopera generosa d'agar-agar
Procediment:
Posem la llet de soja en un gran bol i hi submergim les flors.
Ha de quedar que la llet no es vegi.
Ho deixem durant tota la nit a la nevera. L'endemà ho portem a punt d'ebullició. Quan comença a bullir treiem les flors, ho colem, hi posem el sucre i l'agar-agar i es deixa bullir mitja hora.
Es cola de nou i es posa en recipients per poder-ho abocar posteriorment a l'hora de servir. Cal deixar-ho refredar i que es prengui, ben be calen unes 6-8 hores.
Es pot servir regat amb licor de rosa o amb confitura.

1 comentari:

  1. Gran bloc, però voldria comentar que cal vigilar amb la soja no fermentada. Hi ha veus que diuen de tot i, per tant, suggeriria que cadascú fes la seva pròpia recerca, però sí que és cert que la soja té components similars als estrògens que poden alterar l'equilibri hormonal, a part que la grandíssima majoria de la soja comercialitzada és transgènica.

    ResponElimina

Cursos de plantes silvestres

Arxiu del blog